onsdag 16 maj 2012

Rabatten klar...

 Men nu har jag vänt många grästuvor, men äntligen är den klar. Jag måste försöka ta det lungt och inte göra för mycket för då blir jag dålig,  och ta det lungt är inte min starka sida!


En dålig bild men jag har planterat ner, japanskt olvon Mariesii, Ros Mme Hardy,slingerstormhatt Red Wine, 3 vita löjtnantshjärta,en massa jätterams,5 vita blodnävor, 4 vita nätnävor,5 näva Double Jewel,3 rödbladiga alunrot, 2 tuvrör overdam, 3 pioner, bronsrodgersia, vita lungört under körsbärsträdet, sen blir det funkior och vitsippor och en massa vårlök. Tror det kommer bli bra, känns så. Ska dit med lite mer stenar och nån gammal gren, sen ska det läggas trampstenar efter häcken och fyllas på med bark.

Double Jewel
Candy Prince
Rosenpion bebisar har jag i hundratals, vilket ogräs...vad göra..

Robinsoniana

Vestal
Trevlig helg på er, själv ska jag jobba! Kram

11 kommentarer:

 1. Wow vilken fin rabatt! Vad du jobbat!! Så härliga växter du valt, det kommer bli kanonsnyggt. Ser fram emot fler bilder längre fram.
  Ha en fin långhelg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jag kan se att du tränat din styrka. Det bli fint sen när allt börjar ta sig lite mer. Det känns alltid bra när man ser resultatet.

  SvaraRadera
 3. Vilket jobb, men mycket fint blev det. Gillar storleken på din rabatt. Rosenpioner kan inte vara ogräs!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Viken fin rabatt du hart gjort. Kommer att bli kanon! Det där att ta det lite lugnt är inte så lätt om man är ung och stark. När man är så gammal som jag reglerar kroppen oftast det alldeles själv :)))!/Anja

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint!
  Nya rabatter är alltid spännande men visst är det en svår balans att göra lagom mycket, så att kroppen orkar med. Vill mer!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Alltså, bara så: tack. Nu har jag äntligen fått förklaringen till alla små eländiga ogräsplantor i en av rabatterna: Rosenpionungar. Hela rabatten (under äppelträdet du vet) eller nästan iaf är full av små, små ettriga plantor.
  Och: din nya rabatt blir helt underbar. Double jewel planterade jag igår. Fin! Från Larz? Ses snart.
  Lillebeth

  SvaraRadera
 7. Gick ut igen med din bild i minnet och såg att mitt galna fröogräs inte kan vara från Rosenpionen. Bladen är ju gröna. Du ska få se sen.
  Lillebeth

  SvaraRadera
 8. Läckert jag ser det framför mig!
  Vad roligt att ha ytor att sätta fler växter av samma sort :-)

  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 9. Det blev jättefint! Jag vet att det inte är lätt att sluta jobba för man vill så gärna. Jag har hållt på i trädgården hela dagen i går och idag och det känns i min rygg för jag lyssnar inte riktigt på kroppen.... (jag har diskbråck)...men ibland känns det som om det är värt det !

  Ha det bra även fast du ska jobba !

  //Veronica

  SvaraRadera
 10. Så fint det blev, men visst är det jobbigt att gräva! Härligt med en stor rabatt där många vackra växter får plats! Spännande att se när allt växt till sig lite!
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Den rabatten kommer att bli något utöver det vanliga. Jag kan se hur fint det blir.
  Rosenpion den älskar jag och den får man inte för mycket av:o)
  Jag har en som jag gått och väntat på ett antal år. Nu kommer det två knoppar. Jag tror den blir rosa.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera