torsdag 13 mars 2014

Vår ute och snart klart inne....

En väldigt tidig vår har vi fått, helt underbart enligt mig. Förstår er i södra Sverige som har det så varje år. Förra året hade vi snö till mitten på maj...inte så kul.
Några penséer har blivit inhandlade och planterad i växthuset, tror fortfarande att det kommer bli kallt ett tag så jag har dom där tillsammans med julrosor och så kan jag köra igång frostvakten om det blir riktigt kallt.Även om dom små tuffingarna klarar rätt många minusgrader.

Ute blommar snödroppar, både enkla och dubbla, även en och annan krokus dyker upp vart efter.


Har börjat att klippa ner lite perenner så smått. Den här rabatten som jag planterade förra våren med årets perenn 
 Sesleria heufleriana Vårälväxing är jag rätt glad för. Grön och fin fast snön precis försvunnit.
En liten tripp till Gävle och blomsterlandet blev det i helgen efter att Anna-Karin med bloggen Landet Krokus lagt ut såna härliga bilder på vackra julrosor hon köpt där. Klart jag inte kunde motstå.....

Blev dessa sötingar....

Äntligen är det lilla rummet innanför glasdörrarna klar och så här blev det.

En liten hylla jag loppat och målat, och med tavlan med farmors favoritdikt.

Farfars rakspegel har också fått ett lyft och en plats

Även badrumsrenoveringen börjar nå sitt slut. Den har nu pågått i 6 veckor, kommer att vara klart innan helgen och i nästa inlägg blir det mer om det!
Kram och ha det gått bland vårlökarna.

5 kommentarer:

 1. Visst är det ljuvligt med en så tidig vår:) Hoppas bara inte att det blir ett bakslag som "knäcker" allt nu:( Lite får vi nog tyvärr räkna med. Så underbart att få klart med renoveringen innan trädgårdssäsongen börjar på allvar, ser jättefint ut:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ja vi är minsann inte bortskämda med vår i mars månad, men nu har det hänt. Kändes dock lite kyligare redan ikväll. Kul med nytt inne också!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det här var minsann en trivsam sida.
  Så fint du verkar ha det där uppe i norr! (Jo, bor man i skåne så är Hudiksvall väldigt norrut...) Det är mycket jag håller med dig om - man kan inte vara utan växthus och en damm är fantastiskt livgivande för en trädgård. :-)
  Hoppas du får en fin helg och att renoveringsplanerna går som de ska
  /E

  SvaraRadera
 4. Det är mysigt att kunna pula i trädgården så här tidigt även om man får räkna med bakslag. Ljuvliga julrosor önskar bara att jag kunde få dem att trivas bättre här.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Julrosor, dem faller jag för varje år. Alltid finns det någon nyhet att ta med sig hem. Och i år flera stycken raringar. Din mörka, bl a.
  Så fint det blev i ert nya rum. Härligt ljust och mysigt med alla fina saker.
  Kram från Törnrosa

  SvaraRadera