torsdag 16 februari 2012

Pelargonblad

Nu är alla pelargoner omplanterade och dom få sådder jag satt kommer fint!
Basilika och 4 sorters Rudbeckior. Maia 3 år har satt krasse, undra hur stor den kommer att vara innan sommaren? Tog fram jätteverbenan från kylskåpet för 2 dagar sen och den har grott i kylen! Funderar på att sätta tomatfrön idag, Är det för tidigt, hur gör ni?
Ha en bra dag!

10 kommentarer:

 1. Fina blad, de är minst lika viktiga som blomningen tycker jag.
  Sådde tomatfrön för någon vecka sedan som redan kommit upp. Tänkte försöka driva på lite och få tidigare skörd än vanligt. Men tycker att jag ofta sår det mesta för tidigt.

  SvaraRadera
 2. Så härligt det gror hos dig! Tack för kommentar hos mig. Vilket bra tips att sätta daggkåpan som underväxt till häcken, det ska jag göra till våren.
  Ha det gott.
  Maria

  SvaraRadera
 3. Är det inte lite tidigt att så tomater...?
  Många pelargoner har så vackra blad.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Test ordkontroll/Ulrika

  SvaraRadera
 5. Nja, jag har inga växter där som är jättekänsliga. En passionsblomma finns där och den är invirad med fiberväv runt krukan. Ser ut att må ganska ok. En vanlig krukväxtmurgröna finns också där och det är mest ett test. Den mår faktiskt bra trots att vi haft 17-18 minusgrader en natt. Vet inte hur kallt det var i Lugnet då men förmodligen nästan lika kallt.
  Sen har jag några växter under fiberväv. Någon taklök, någon rosmarin och någon perenn som såddes förra året men inte har planterats ut. Får se vilka som klarar sig.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Ja, jag håller på att väcka mina pelargoner och ska plantera om dem nu i helgen hade jag tänkt.

  Bra att du tog bort den jobbiga ordkontrollen!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Åh så vackra pelargonbladen var. Fotar du med mobilen? Ska försöka lära mig den nya mobilen men det är så tråkigt. Tobbe skickade några länkar ikväll med bilder tagna med Canon macro objektiv. Är sugen på att handla. Måste fråga chefen bara om det går att köpa in på firman....hihi. Väntar med spänning på imorgon.

  Kram syrran.

  SvaraRadera
 8. Oj nu gick det lättare utan ordkontroll. Vet själv inte riktigt vad jag har.

  Syster.

  SvaraRadera
 9. Oj så mycket fina bilder, vilken trevlig blogg. Här kanske jag kan få lite "puff" inför våren. Jag har allt annat än gröna fingrar... :)

  SvaraRadera
 10. Vilka fina pelargonblad. Jag har sått mina tomater men de har inte grott än.

  Kram

  SvaraRadera