söndag 6 maj 2012

Fantastisk resa...

I fredagsmorse gick startskottet för vår trädgårdsresa till Zetas med flera stopp efter vägen. Det var jag Helene och Karin som åkte, vi hade satt på takboxen på bilen , en volvo v70 för att få plats med så mycket som möjligt! Det började inte bra, spöregn för att vid Gävle övergå i Blötsnö.



Väl framme vid Fullerö Handel så spricker det upp och blir bättre väder.

Här fikade vi och lite krims krams shoppade vi allt! Sen bar färden av till en bloggkompis, här  fick jag totalt hjärnsläpp, blev så lycklig över att vara där att jag glömde att fota. Men här kan du titta på hennes härliga trädgård Törnrosas trädgård Vi gick runt och tittade på hennes surjordplanteringar, vitsippor, blåsippor, trillium, hundtandsliljor, magnolior, träd och buskar överallt. Sen fick vi fika i hennes växthus och härinne fanns det också massor med växter och en mysig sittplats. Vi hade ju en liten tidspress då vi skulle på Alsta Trädgård innan dom stängde , vi hade 1,5 timme tills dom stängde så Törnrosa erbjöd sig att köra oss dit och tur var väl det för vi hade aldrig hittat fram annars. Men gissa om vi blev besvikna när vi kom dit, det fanns inget alls att se. Alla rutor på växthuset var borta, inga växter som kommit upp, inget vatten i bäcken, man kunde tro att det var nerlagt....ja helt värdelöst må jag säga. Men vi fick följa med Törnrosa hem igen så vi blev alla på bra humör igen. Tack Gunilla det var härligt att besöka dig och vi kommer gärna tillbaka!


 Fredagkväll tog vi in på hotell i Kungens Kurva och gick på resturang och åt god middag och drack gott! Sen sova för att vara på Zetas kl 10 när dom öppnade. Gissa när vi vaknade ...kl 7...och vissa vaknade ju redan kl 4 för att fundera vart hon kunde ha en buske som hon ville köpa...är vi trädgårdsnördar eller?


Fantastiskt vackert var det med magnoliorna som blommade

Knökfullt i bilen

Sen hann vi med ett besök på Ulriksdal också. Massor med pelargoner inne i växthusen och ute har utökats ordentligt med växter till försäljning sen jag var här senast för 5-6 år sedan. Ett riktigt bra utflyktsmål! Käkade en sen lunch här, en mustig svampsoppa...så himla god.

Nöjda med helgen bar kosan hemmåt.

Australian Pink

Jo det blev en hel del shoppat ,denna bysten hittade jag på Ulriksdal ska ha den tillsammans med Pelargonen Australe i järnurna på symaskins bordet. På Zetas köpte jag 2 st magnolior, Wada`s Memory och Leonard Messel. Japanskt olvon Mariesii, bolltuja , ormhassel som jag ska stamma upp, 10-pack häckplant av avenbok, 3sorters vitsippa och 2 pelargoner och en massa nya ideer. Nu ska man bara ha lite trädgårdstid så man får ner allt i jorden.
KRAM

17 kommentarer:

  1. vilken underbar resa ni varit på
    ha det så gott
    maggan

    SvaraRadera
  2. Nej, vad tråkigt med Alsta! Samma helg förra året var det helt underbart! Fast det är klart... våren har ju varit lite seg i år.
    Vilken tur att ni fick en härlig resa ändå. Zetas kan nog aldrig bli fel! =)
    Ha det fint! /Caroline

    SvaraRadera
  3. Mycket vackert! Låter härligt.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilken trevlig resa! Och vad mycket fint du köpt på Zetas. Bysten från Ulriksdal är verkligen jättefin. Kommer verkligen pryda sin plats på symaskinsbordet.
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Låter som en helt fantastisk helg, Zetas måste jag besöka nångång!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Svar JA ni är trädgårdsnördar, underbart:)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Det blev verkligen fina saker du hittade. Gillar den där bysten från Ulriksdal särskilt mycket. Jättefin. Och alla träd och buskar. Vilken härlig tid du ska ha nu i trädgården när allt ska planeras och planteras.
    Men ni får komma snart igen, när det blivit ordentlig sommar, så vi kan sitta ute och dricka vin. Finns sängplatser...
    Kramar
    Törnrosa

    SvaraRadera
  8. Vilka dagar du haft. Kul!!

    Kram

    SvaraRadera
  9. OJ...så mycket fint du sett och köpt.
    Till Zetas bara måste jag någon gång, kanske du följer med?

    GOD NATT och KRAM från Faster

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är klart vi ska åka dit faster! Jag hakar på!

      Kram

      Radera
  10. Vilken inspirationsresa! Vilken tur att jag inte var med ;) - jag skulle nämligen inte ha plånbok stor nog för sådan resa! Man vill väl ha allt?! Urläcker byst du köpte!

    /Anja

    SvaraRadera
  11. Jag bara ler och känner igen mig i känslan, trädgårdsnörd som jag är! Roligt att ni hade en så underbar resa!
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  12. En riktig nördresa ser det ut som , spännande med så många nya växter att hitta plats åt. Jag måste nog besöka Zetas snart, det tar 20-30 min från mig, jag bor antagligen för nära.
    Ha det bra/Carita

    SvaraRadera
  13. Vilken härlg helg vi fick, helt otrolgt att vi kan vara såna nördar...krullbuskar...fnitter...nu får vi planera nästa resa...
    det blir till att ta bort mera gräsmatta eller hur...
    Kram / Helene

    SvaraRadera
  14. Jaa, det verkar som om det blev en fantastisk resa.... och ni är definitivt trädgårdsnördar :) Hur definierar man en sån? Är jag det? Japp..Jag fick tårar i ögonen och blev alldeles rörd när jag läste ditt inlägg för denna sanna glädje som finns i texten om er härliga trädgårdsresa :) Och Ulrika..jag ska ta mannen till Zetas....

    Kram//Veronica

    SvaraRadera
  15. Nämen vad har hänt med Alsta...det måste undersökas mitt favorit resemål ju....
    Låter som en helt suverän helg!Hotell o allt :-)

    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  16. Vilken helg!!! på Zetas finns mycket man vill ha...och en massa inspiration!
    Mariana

    SvaraRadera