torsdag 12 juli 2012

Lite rosor...

Idag har jag varit och köpt en ny mobil , en med bra kamera så det är den jag testar här. Mme Hardy har äntligen funnit sin plats efter en par flyttar

Honungsrosen har börjat blomma på en gren som svingat sig från bågen till bodväggen, den har sanslöst mycket knoppar på bågen och över växthuset. Ett tips är att inte sätta den på rosbåge eller liknande, den är alldeles för starkväxande. Jag har en på varje sida om rosbågen, inte så smart!


Detta är klätterrosen Awekening som jag såg efter att ha varit  på  resa Med Hallborosen till England. Beställde den så fort jag kom hem och nu har den börjat blomma. Hade förut 2 st New Dawn på södergaveln av huset men dom fryser nästan alltid ner under vintern, den ena blev utbytt mot Awakening

Snygg i alla stadier tycker jag


Aicha blommar än

Så igår så blev avenbokshäcken klippt, den blir så snygg nyklippt!
Vad pysslar ni med så här i semestertider och lite halvtaskigt väder?
Kram

12 kommentarer:

 1. Oj så många fina rosor du har, jag tittade på förra inlägget också. Jag förstår att du har rosdoft i trädgården nu. Honungsrosen doftar i vår trädgård.
  Ha en skön sommar/Carita

  SvaraRadera
 2. Så många fina rosor du har. Honungsrosen är en av mina favoriter men har upptäckt och kommit på att min placering av den inte är den allra mest genomtänkta.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅÅ så vackra rosorna är
  Tittar nog in och kollar på dom idag,
  vi ses om du är hemma...

  Faster M

  SvaraRadera
 4. Mme Hardy väcker ha begär men vart ska jag sätta den...kan du hjälpa mig att hitta en plats, min Iceberg är i knopp stadiet än ska bli spännade att se om den är lika snygg som på bild. Fina bilder du har knäppt.
  Ha en bra helg / Helene

  SvaraRadera
 5. Underbara rosor. Känns skönt när häcken blir klippt.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Så många fina rosor du visar. Det är ett mycket bra tips av dig att inte plantera honungsrosen i en klen rosbåge. Nej. Det är bättre med en kraftig tall;)))!/Anja

  SvaraRadera
 7. Kul med ny mobil. Fina bilder, härligt när alla rosor blommar.

  Kram syrran.

  SvaraRadera
 8. 'Awakening' är mycket finare än 'New Dawn' och säkert mer härdig också!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Fina rosor och fina bilder
  jag anlägger en ny rabatt
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 10. Jag sysslar med...........ta bort ogräs mellan plattorna för det växer som ogräs i allt regnande..Ja visst ja, det är ju just det, det är!!

  Kram och ha en trevlig helg och tänk på att du får en bra variation i livet genom att springa ut och in mellan skurarna!

  SvaraRadera
 11. Så fina rosor, härliga bilder om utvecklingen!
  Vi har ju ett nytt projekt med stuga så det blir mycket med den :)

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera