tisdag 16 oktober 2012

Sommar-Höstbilder

 Idag vaknade jag att det var snöblandat regn....redan , jag vill inte. Längtar redan till vårens skira gröna grönska. Har roat mig med att kolla igenom lite bilder och göra lite sommar och höstbilder. Har mest legat i soffan några dagar sen jag fått lite problem med ryggen, hoppas det går över fort för jag känner en aningens press då jag inte fått alla lökar i jorden ännu.


Taget från övervåningen  igår!

Vad pysslar ni med och är ni "klara" inför vintern?

Kram

10 kommentarer:

 1. Näe, Ulrika :o Blir man nånsin färdig för vintern?? Inte jag ivarjefall! Det är alltid massa grejor jag skulle ha gjort som jag inte hinner... Sån tidsoptimist som jag är! Men jag har inga lökar att sätta ner och jag blundar nog mest i trädgården och hoppas faktiskt att snön kommer och gömmer den! Men om det blir snö eller inte i stockholm vet man ju aldrig! Vissa år hur mycket som helst och andra ingen alls!!Men vinter blir det hos båda oss, snö eller inte och det är supertrist men vårlängtan och planering inför nästa vår om sisådär 4-5 löningar kan börja ;) (det lät väl inte så långt?)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Fina jämförelser, svårt att säga vilken årstid som är vackrast..

  SvaraRadera
 3. Fint hos dig både sommar och höst! Har legat däckad i influensa sen i fredags så jag är inte alls färdig i trädgården, men nu är jag på benen igen tack och lov. Lökarna är planterade, om jag inte köper flera...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Men hur snyggt är det inte hos dig!!! Så vackert och ordningsamt sommar som höst Tack för inspirationen.
  Jag är inte färdig inför vintern, men jag kommer inte mig för att gå ut i trädgården heller, så jag vet inte hur det blir:)).
  Hoppas ryggen blir bättre!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Vilken rolig idé att sätta ihop bilderna som du gjort. Då syns verkligen skillnad i årstid.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag är inte klar, inte på långa vägar. Har inte fått alla lökar än och hoppar av otålighet. Vill få ner alla 1000 lökar innan kylan kommer på riktigt. Roligt med sommar och höstbilder.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder! Det ser så fint ut hos dig även om det är höst!

  Klar för vintern är jag inte och jag har insett att alla perenner som står i krukor inte kommer i jord. Ett tiotal får nog grävas ner i pallkragarna i kallväxthuset. Lökar finns det också kvar att plantera.

  Hoppas du blir bättre i ryggen illa kvickt och att du hinner med allt du vill göra!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vi har fortfarande varmt och fina höstfärgen och vi gräver fortfarande i leran. Vilka fina bladrososr du gjorde i förrra inlägget såna måste jag prova att göra av olika röda nyanser.
  Ha det bar i höstrusket/Carita

  SvaraRadera
 9. It's fun to look at the garden scenes in different seasons to see how they change over time. It makes a good record for when you are planning next year's garden. I n your first photos, the little window box plants look the same, but almost everything else has changed.

  I've got my bulbs in the ground, and like Pilgrim I had lots, and I've moved most of the perennials that I wanted to rearrange. I started cutting back the old foliage, and will be working on that for a while.

  SvaraRadera
 10. Jag har sagt det förut men jag säger det igen.....din trädgård är så super snygg. Gillar den jätte mycket.

  Jag har mycket kvar att göra men hinner jag inte så gör jag färdigt till våren har jag tänkt.

  Kram

  SvaraRadera