tisdag 6 november 2012

Vinterpyntat växthuset...

 Idag var det strålande sol och runt nollan, har länge tänkt att jag skulle fixat lite fint i växthuset men har liksom inte blivit av. Vi var och tog några smågranar i helgen, tycker dom är perfekt att ha i krukor.
i hinken som granen står växer annars en ormbunke, gör ett litet hål i bakkanten och trycker ner granen bara!

La ut några små fällar så man kan sitta här och dricka glögg eller kaffe

lika här, ner med en gran

Ja sen skulle jag bara åka och köpa stommar till kransar som jag tänkte göra någon dag, då var det ju rea på ljung , bara 10kr st och små enar för 20 kr....ja det blev ju några köpt då till denna zinklådan

lite granris på ett fat



Blir trångt på vintern med alla saker som vill bo inomhus

Boll av hönsnät med en ljusslinga runt, denna har jag haft många år

Ja hoppas ni också har haft en solig dag!
Kram

18 kommentarer:

 1. Så stemningsfullt og vakkert i veksthuset ditt. Mange fine krukker, betonggjenstander og beholder til lys!

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt du gjort i ditt växthus. Du är så duktig på att pynta. Jag gillar dina smågranar i kruka, det skulle jag också vilja ha:)).
  Ha en fin eftermiddag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så mysigt du har det i ditt växthus även på vintern! Jag är lite nyfiken på hur ditt växthus ser ut, även utifrån. Jag kan inte hitta någon bild på bloggen. Hur stort? Var har du köpt det? Jag undrar eftersom jag funderar på att köpa ett nytt, större har bara ett litet nu. Tack på förhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och vad kul att du gillar det. Jag tycker det är mysigt att kunna dricka lite glögg eller kaffe där och då vill man ju inte sitta i en enda röra. Växthuset är 10 kvadrat. Om du kollar inläggen från 16 oktober och 5 oktober så kan du se det utifrån. om du skrollar ner och det tar stopp så trycker du på äldre inlägg bara! Kram Ulrika.....säg till om du inte hittar!

   Radera
  2. Tack, nu ser jag det. Åh, så mycket fint det finns att titta på i din blogg!! (jag har inte upptäckt den förrut) Det blir säkert många mysiga stunder i växthuset! Kram Gun-Britt

   Radera
 4. Ååå vad snyggt du har det. Tur att det finns bloggar att kika vid när lusten finns men inte orken .

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så vintermysigt du gjort. De där smågranarna är jag lite avis på :-) Sådana finns inte här där jag bor och inte har jag någon skog heller... Jag får väl köpa granris på torget som vanligt kan jag tro - kan inte jag komma till skogen får skogen komma till mig :-)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, soligt har det varit men dagen har tillbringats på ett kontor till sena kvällen... så fint du fixat, du är så idérik!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så fint det blev i växthuset. Jag brukar oxå vara där mycket under tidigare vintrar! Alltså i mitt förstås ;)
  I år får växthuset enbart vara förvaring av krukor och prydnadssaker för första gången...jag har ett annat nu , som du vet :)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Du verden, her var det virkelig koselig!

  Ønsker deg en fin kveld!

  SvaraRadera
 9. Nä-ä! För 17 bödlar! Nu kommer jag och sätter mig i ditt underbara växthus och fikar! E kaffet klart eller?;)))!/Anja

  SvaraRadera
 10. Men du är helt fantastisk med ditt fiffande! Urvackert och mysigt. Säger som Anja här ovan: är kaffet klart?
  Hej hopp och kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad gulliga ni är! För er trädgårsvänner har jag alltid kaffe och kaka klar (för andra också)så kika in när ni har vägarna förbi....fniss!

   Radera
 11. You have lots of personal touches to your decorations in your greenhouse. I really like the two vases in your first photo, and the flowers look pretty in there. The skins make it a cozy place to sit and relax.

  SvaraRadera
 12. Men gud vad fint du har gjort!! Vill ha:)). Sätter du de små granarna i vatten? Förra året hade jag en liten gran inne och hade den i vatten. Men behöver man det ute? / Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej dom små granarna sätter jag i en kruka med jord för att få lite stadga i dom. Eller om jag redan har någon kruka med frysta sommarblommor så använder jag den!Dom brukar stå fina hela vintern! Ulrika

   Radera
 13. Vad fint!!
  Det ser jätte mysigt ut!!
  Ha de
  Mariana

  SvaraRadera
 14. Ah, tack!! Då gör jag likadant:)) / Cia

  SvaraRadera